
Det koster desværre oftest kassen at få realiseret sine bildrømme, og du skal muligvis ud i et uoverskueligt billån eller i den langsommelige proces, som det kan være at få en opsparing til at vokse sig stor nok. Men måske er flexleasing en mulighed for dig? Med flexleasing kan dine biludgifter blive mere overskuelige, så din drømmebil pludselig er inden for rækkevidde, uden at du skal søge om lån eller flytte i en mindre bolig. Læs med her, hvor du får en kort guide til flexleasing.
Registreringsafgift i mindre portioner
Du ved det sikkert allerede: registreringsafgiften er en af de helt store pengeslugere, når du skal købe en bil. Derfor kan flexleasing være fordelagtigt, for her bliver registreringsafgiften delt op i små portioner alt efter bilens stand, pris og alder. Du skal altså betale en vis procentdel af bilens registreringsafgift hver måned i stedet for at hæfte for det hele på én gang. Dette gør, at flexleasing især er fordelagtigt, hvis din drømmebil ligger i den mere luksuriøse og dyre ende af skalaen, eller hvis du gerne vil skifte din bil ud ofte.
Lyder flexleasing privat som det rigtige for dig? Så kan du læse meget mere på specialcars.dk/flexleasing/
Du er ansvarlig for bilen
En hage ved fleasing biler, som du skal være opmærksom på, inden du forelsker dig i din nye bil, er, at du selv er ansvarlig for at
- Bilen får de nødvendige serviceeftersyn og reparationer undervejs. Dette er ikke tilfældet ved alle former for leasing, men ved flexleasing gælder det, at leaseren har ansvaret.
- Bilen bliver solgt efter endt leasingperiode. Du kan vælge selv at købe den, du kan sælge den videre, eller du kan evt. overdrage den til et leasingselskab, som vil sælge den videre for dig. Men ansvaret er dit – også hvis bilen er misvedligeholdt, og der derfor vil komme et tab.
På trods af dette kan det dog økonomisk være en stor fordel at flexlease, da der kan være gode besparelser at hente i forhold til registreringsafgiften. Det afhænger dog helt af, hvilken bil du ønsker at lease.